Scheiden voor 50+

Echtparen die op wat oudere leeftijd besluiten om uit elkaar te gaan hebben duidelijk andere behoeften aan begeleiding dan jongere stellen. Dikwijls heeft men geen minderjarige kinderen meer en hoeft er dus geen ouderschapsregeling opgesteld te worden. Van de andere kant is de financiële situatie vaak wat complexer:

  • Er is vaak meer vermogen te verdelen, waarbij een aanzienlijk deel daarvan in een eigen woning kan zitten.  Als een van beide partners wil blijven wonen, dan zal de ander uitgekocht moeten worden.  Hoe kan dat fiscaal gunstig worden afgehandeld en gefinancierd?
  • Daarnaast  is waarschijnlijk al vele jaren pensioen opgebouwd en is de pensioendatum niet heel ver meer weg. Welke mogelijkheden zijn er om de pensioenen te verdelen, rekening houdend met de verschillende pensioenleeftijden van de partners, het bijzonder nabestaandenpensioen, de gevolgen van overlijden van een van beiden na scheiding?
  • Het kan zijn dat er VUT-uitkeringen of  lijfrente-uitkeringen en dergelijke plaats gaan vinden vanaf een zekere leeftijd. Welke consequenties kan dat hebben voor bijvoorbeeld partneralimentatie?
  • En tenslotte, als men de 53 gepasseerd is en er sprake is van partneralimentatie kan het belangrijk zijn om verschillende perioden in acht te nemen: in de eerste plaats de periode tot aan de AOW-leeftijd van de oudste partner, vervolgens de periode tot de AOW-leeftijd van de jongste partner, en tenslotte de periode daarna. Als eventuele pensioendatums hier niet mee samenvallen, wordt de situatie nog complexer.


Dit soort situaties vragen om bijzondere expertise van uw scheidingsbegeleider. Naast deze extra inhoudelijke kennis en ervaring is het erg prettig als uw begeleider min of meer van uw leeftijd is. Dat praat gewoon makkelijker.

Bij DBCM leveren we ook op dit gebied maatwerk. We hebben alle specialistische kennis in huis, of indien nodig in ons directe netwerk, en zorgen voor een goede klik tussen u en uw scheidingsbegeleider.

Lees hier hoe de begeleiding van uw scheiding bij DBCM in z'n werk gaat.

Naar: vermogensverdeling
Naar: hoe om te gaan met een eigen huis?
 

Naar: verdeling pensioenrechten

Naar: partneralimentatie

Terug naar scheidingsbegeleiding


DBCM: van harte professioneel

Vragen?
Bel of mail ons!

Telefoon: 071 - 5891976
E-mail: info@dbcm.nl

Of vul het contactformulier in.

 


Met respect ieder z'n eigen weg.